Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Πρέβεζα » Τις 1000 φτάνουν οι πινακίδες αυτοκινήτων και δικύκλων που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ Πρέβεζας

Τις 1000 φτάνουν οι πινακίδες αυτοκινήτων και δικύκλων που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ Πρέβεζας

print
email
από Θαρύπας Ηπείρου
Τις 1000 φτάνουν οι πινακίδες αυτοκινήτων και δικύκλων που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ Πρέβεζας

Στην ΔΟΥ Πρέβεζας-Πολίτες καταθέτουν τις πινακίδες για να αντιμετωπίσουν την βαριά φορολόγηση

Τις 1000 φτάνουν οι πινακίδες αυτοκινήτων και δικύκλων που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ Πρέβεζας (τις 970 για ακρίβεια) μέχρι την τελευταία ημέρα του 2016.

Θα πρέπει να πούμε πως αναμένεται να κατατεθούν κι άλλες, καθώς μαζί με την παράταση μέχρι τις 2 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, παρατείνεται αυτόματα και το περιθώριο κατάθεσης πινακίδων. Για άλλη μία χρονιά το φαινόμενο συνεχίζεται.

Οι συμπολίτες προτιμούν να θέσουν σε ακινησία τα αυτοκίνητά τους αν και σήμερα θεωρείται πλέον είδος πρώτης ανάγκης, παρά να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία σε συνδυασμό με τη βαρύτατη φορολόγηση κάνουν ένα μείγμα που διαλύει το όποιο οικογενειακό εισόδημά τους στο τέλος της χρονιάς. Να επισημάνουμε ότι το 2015 κατατέθηκαν περίπου 70.000 πινακίδες κυκλοφορίας.

Όπως ανέφερε συμπολίτης στην εφημερίδα "Τοπική Φωνή" που πρόσφατα κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, με τον τρόπο αυτό κατάφερε να γλυτώνει αρκετά χρήματα, όπως τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο πολυτελείας όπως κάποιο ποσό από τα τεκμήρια διαβίωσης για το 2016. Όπως σημείωσε, μπορεί οι μετακινήσεις του να γίνονται δυσκολότερες από δω και στο εξής, πλην όμως δεν θα πληρώσει χρήματα που αδυνατούσε να βρει.

Αρκετοί συμπολίτες μας όπως που βρέθηκαν στο δίλημμα λόγω οικονομικής δυσκολίας και επέλεξαν να μην καταθέσουν πινακίδες για να μπορούν να εξυπηρετούνται για τη δουλειά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν συν τοις άλλοις, την άνοδο στις τιμές των καυσίμων καθώς αυξάνεται ο φόρος από 1/1/2017.

Ήδη μέσα στον τελευταίο μήνα οι οδηγοί είδαν τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου να σκαρφαλώνουν. Η βενζίνη από το 1,41 ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο πλέον έχει φτάσει στο 1,46 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης από το 1,1 πλέον είναι στο 1,18 ευρώ το λίτρο, ενώ και το υγραέριο ανέβηκε από τα 0,65 ευρώ το λίτρο στο 0,72 ευρώ.

Αυτές οι αυξήσεις προέκυψαν μετά την αύξηση των διεθνών τιμών μαζί με μια πτώση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ.

Με την αλλαγή του χρόνου όμως η άνοδος των τιμών θα συνεχιστεί καθώς  αυξάνεται ο φόρος το 2017.

Όπως εκτιμάται, η μέση τιμή στα πρατήρια θα είναι για την απλή αμόλυβδη στο 1,54 ευρώ το λίτρο, για το πετρέλαιο στο 1,28 ευρώ το λίτρο και για το υγραέριο στα 0,82 λεπτά του ευρώ.

Οι μετακινήσεις με ΙΧ εκ των πραγμάτων θα μειωθούν, κάτι που σημαίνει αφενός λιγότερα έσοδα για το Κράτος, αφετέρου η ζωή πιο δύσκολη για τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Πάντως η τακτική της Κυβέρνησης να επιβάλει υψηλά τέλη κυκλοφορίας και επιπλέον αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων συνεχίζεται αμείωτη, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την μείωση εσόδων αλλά ούτε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 354 επισκέπτες και 2 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ