Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Πρέβεζα » ΠΡΕΒΕΖΑ : Σε τροχιά πανεπιστημιοποίησης το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου

ΠΡΕΒΕΖΑ : Σε τροχιά πανεπιστημιοποίησης το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Αγγέλικα Καλλώνη
ΠΡΕΒΕΖΑ : Σε τροχιά πανεπιστημιοποίησης το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου

ΠΡΕΒΕΖΑ : Σε τροχιά πανεπιστημιοποίησης το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου

Αναλυτική ενημέρωση για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που λειτουργεί στην Πρέβεζα από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έκαναν χθες στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος και Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου, Κώστας Καραμάνης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Χάρης Ναξάκης, τονίζοντας και οι δύο παράλληλα την ανάγκη πανεπιστημιοποίησης του Τμήματος με το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Ο κ. Καραμάνης τόνισε μεταξύ άλλων την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, επισημαίνοντας ότι έχει 1600 εγγεγραμμένους σπουδαστές, 16 μόνιμους καθηγητές 6 εργαστήρια πλήρως στελεχωμένα , σύγχρονη βιβλιοθήκη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους πολίτες , σύγχρονες κτιριακές υποδομές που φιλοξενεί και ποικίλες εκδηλώσεις , επαρκές διοικητικό προσωπικό αλλά και ένα πετυχημένο μεταπτυχιακό τμήμα, ενώ υπογράμμισε πως στρατηγική επιλογή είναι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που εδρεύει στην Πρέβεζα, μαζί με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών που εδρεύει στα Γιάννενα, να αποτελέσουν μια κοινή Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, όπου θα συλλειτουργούν υπό τη σκέπη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο κ. Ναξάκης δήλωσε μεταξύ άλλων κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, προσθέτοντας πως το όλο εγχείρημα της πανεπιστημιοποίησης είναι δύσκολο, «αλλά πρέπει να προλάβουμε το τρένο» είπε χαρακτηριστικά και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, ενώ οι διαδικασίες πρόσθεσε – αν όλα πάνε καλά- θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο προκειμένου να προλάβουμε το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης δεύτερου τμήματος, ενώ αναφερόμενος στο Μεταπτυχιακό Τμήμα ο κ. Ναξάκης υπογράμμισε πως μετά από πολλές προσπάθειες ετών έχουμε ένα πετυχημένο μεταπτυχιακό τμήμα, ενώ στόχος στο άμεσο προσεχές μέλλον είναι να αυξηθούν και οι υποτροφίες που δίνονται στους σπουδαστές.

Το Σύλλογο Σπουδαστών του ΤΕΙ εκπροσώπησε ο φοιτητής Παναγιώτης Παππάς επισημαίνοντας πως το Τμήμα προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι σπουδαστές σε ότι αφορά τη διδασκαλία και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος , ενώ αναφέρθηκε στα θέματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών.

Εν τω μεταξύ τόσο ο κ. Καραμάνης όσο και ο κ. Ναξάκης δεν θέλησαν να απαντήσουν στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα από συνάδελφο τους, σημειώνοντας πως δεν θέλουν να σχολιάσουν τίποτε και επιθυμούν η θεσμική διαδικασία να συνεχιστεί εσωτερικά στο τμήμα.

 

  Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας  ,www.epirusworld.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 454 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ