Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Πρέβεζα » Οκτώβριος με...συνθήκες Αυγούστου και «ρεκόρ» ανομβρίας συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για την Πρέβεζα

Οκτώβριος με...συνθήκες Αυγούστου και «ρεκόρ» ανομβρίας συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για την Πρέβεζα

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Αγγέλικα Καλλώνη
Οκτώβριος με...συνθήκες Αυγούστου και «ρεκόρ» ανομβρίας συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για την Πρέβεζα

Τα χαμηλότερα ποσοστά βροχής των τελευταίων 10 χρόνων σημειώθηκαν και στα Ιωάννινα

Συνεχίζεται, τουλάχιστον έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η παρατεταμένη ανομβρία που χαρακτηρίζεται πλέον πρωτόγνωρη για την περιοχή της Πρέβεζας.

Παρότι διανύουμε ήδη το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου η βροχή που έπεσε έφτασε μετά βίας τα 3,5 χιλιοστά όταν πέρσι ολόκληρο τον μήνα είχαν σημειωθεί 210 χιλιοστά προκαλώντας μάλιστα και πλημμύρες.

Ωστόσο επειδή ο Οκτώβριος βρίσκεται ακόμη στην αρχή κι όπως υπογραμμίζει στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Κώστας Παπουτσής σε μια μέρα μπορεί να πέσει βροχή που αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα- αδιάψευστο "μάρτυρα" της άνομβρης χρονιάς που διανύουμε είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου ο Σεπτέμβριος, ο οποίος έφυγε αφήνοντας πίσω του μόλις 12 χιλιοστά βροχής έναντι 124 τον περσινό μήνα!

Ο διοικητής της Π.Υ Θεόδωρος Βαρδής από την πλευρά του υπογραμμίζει ότι πρώτη φορά-τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- εκδηλώνονται καθημερινά πυρκαγιές γεγονός που οδήγησε την υπηρεσία να βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή πραγματοποιώντας περιπολίες έως αργά το βράδυ.

"Το γεγονός ότι δεν έχει βρέξει και η βλάστηση δεν έχει ανανεωθεί ουσιαστικά καθιστά την επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς αντίστοιχη με κείνη του καλοκαιριού" τονίζει ο κ. Βαρδής ο οποίος μάλιστα καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιές στο ύπαιθρο -οι οποίες μάλιστα δεν λαμβάνουν και αδειοδότηση από την υπηρεσία-.

Η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου και για πρώτη φορά η ετοιμότητα είναι τόσο αυξημένη και τα περιστατικά πυρκαγιών τόσα πολλά.

Οι αγρότες από την πλευρά τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες αναγκάζονται να ποτίσουν τέσσερις και πέντε ώρες προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συνθήκες στο χώμα, ενώ όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά άλλες χρονιές αρκούσε μια με δύο ώρες πότισμα αφού η γη ήταν ήδη ποτισμένη από την βροχή.

Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις όμως δεν προβληματίζουν μόνο την Πρέβεζα αλλά αποτελούν πραγματικότητα και για μια "παραδοσιακά" βροχερή πόλη όπως είναι τα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο φετινός Σεπτέμβρης με 25,6 χιλιοστά βροχής είναι ο πιο άνομβρος της δεκαετίας με το προηγούμενο "αρνητικό" ρεκόρ να καταγράφεται το 2007, όπου έπεσαν μόλις 16,2 χιλιοστά βροχής.

Αντίθετα ο πιο βροχερός Σεπτέμβρης της δεκαετίας ήταν ο περσινός όπου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου έπεσαν 262,2 χιλιοστά βροχής!

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 344 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ