Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Πρέβεζα » Αυξήσεις φωτιά στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου στην Πρέβεζα

Αυξήσεις φωτιά στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου στην Πρέβεζα

print
email
από Θαρύπας Ηπείρου
Αυξήσεις φωτιά στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου στην Πρέβεζα

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών

Αυξήσεις φωτιά στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης ανήμερα της πρωτοχρονιάς στην Πρέβεζα, μετά την αλλαγή του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Τις ημέρες των εορτών επικράτησε πανικός στα βενζινάδικα της Πρέβεζας, καθώς ο κόσμος έτρεχε να προλάβει για να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, φοβούμενος ότι θα αυξηθεί και αυτό από το νέο έτος, κάτι που όπως επισήμανε ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Πρέβεζας Γιώργος Κυριάκης δεν ισχύει.

Ο κ. Κυριάκης μίλησε στην εφημερίδα "Τοπική Φωνή" για τις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Τις προηγούμενες ημέρες οι Πρεβεζάνοι πανικοβλήθηκαν φοβούμενοι τις αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και έσπευσαν να προμηθευτούν.

Μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο κόσμος έτρεχε μέχρι τις 12 το βράδυ για να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης. 

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα επιβαρυνθεί εκ νέου με τον ειδικό φόρο, διότι ο φόρος επιβλήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2016, αν και το τελευταίο δεκαπενθήμερο σημείωσε μια άνοδο 8%, δηλαδή από τα 0,90 λεπτά ανά λίτρο, υπάρχει αύξηση στα 0,98 λεπτά ανά λίτρο, κάτι όμως που δεν προέκυψε από τον ειδικό φόρο αλλά από την αύξηση τις τιμής του βαρελιού, αλλά και της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι ο ειδικός φόρος που επιβλήθηκε από την Πρωτοχρονιά στα καύσιμα, δεν συμπεριλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης» ανέφερε ο κ. Κυριάκης, σημειώνοντας όμως «Οι αυξήσεις των τιμών στην Βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο είναι αυξημένες σημαντικά. 

Η βενζίνη σημείωσε άνοδο της τάξης των 15 λεπτών, ενώ μεγαλύτερη αύξηση έχει το πετρέλαιο κίνησης της τάξης των 25 λεπτών τον τελευταίο μήνα, αλλά και το υγραέριο.

Η τιμή της βενζίνης στην Πρέβεζα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν στο 1,46 ευρώ ανά λίτρο, ενώ την επόμενη μέρα, την Κυριακή με την επιβολή του ειδικού φόρου σκαρφάλωσε στο 1,50 ευρώ ανά λίτρο, αυξήθηκε δηλαδή αυτομάτως 0,4 λεπτά με την αλλαγή του χρόνου. 

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν θα υπάρξουν εκ νέου αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης ή του πετρελαίου. Το βαρέλι προς στιγμής παρουσιάζει ανοδική τάση, όμως οι τιμές των πετρελαιοειδών δεν προκύπτουν μόνο από την τιμή του βαρελιού, αλλά υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο. Εάν έχουμε για παράδειγμα πτώση του Ευρώ και πτώση του δολαρίου, τότε η τιμή του προϊόντος ανεβαίνει.

Το πετρέλαιο κίνησης αυτή τη στιγμή έχει τιμή 1,25 ευρώ ανά λίτρο, ενώ πριν λίγες εβδομάδες βρίσκονταν κάτω του ευρώ» κατέληξε ο κ. Κυριάκης.

Θα πρέπει να πούμε πως από την Πρωτοχρονιά δεν αυξήθηκε μόνο η τιμή των καυσίμων, αλλά ανατιμήθηκαν και πολλά άλλα αγαθά και υπηρεσίες.

Από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου αυξήθηκαν οι φόροι κατανάλωσης τσιγάρα και λοιπά προϊόντα καπνού, ενώ επιβάλλονται για πρώτη φορά ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τον καφέ.

Ειδικότερα ο αναλογικός φόρος αυξήθηκε από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Οι λιανικές τιμές πώλησης των τσιγάρων προβλέπεται να αυξηθούν σύντομα κατά 0,2 έως 0,5 ευρώ ανά πακέτο.

Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στην εισαγωγή και την παραγωγή προϊόντων καφέ. Ο ΕΦΚ υπολογίζεται με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθούν οι τιμές πώλησης του καφέ κατά ποσοστά άνω του 15% με 20%.

Επιβάλλεται επίσης ειδικός φόρος κατανάλωσης και στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ύψος του φόρου είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Επιβάλλεται φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος υπολογίζεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ)τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού.

Το αποτέλεσμα της επιβολής του τέλους αυτού θα είναι όλοι οι λογαριασμοί σταθερής τηλεφωνίας που εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά να «φουσκώσουν» κατά 5%, ενώ με την προσθήκη και του ΦΠΑ η τελική επιβάρυνση ανέρχεται στο 6%.

Παράγοντες της αγοράς προβλέπουν κάμψη των εξαγωγών και αύξηση του λαθρεμπορίου, ενώ εκφράζουν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων καθώς οι περισσότερες είναι μικρομεσαίες και ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και αδυναμία να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις λειτουργικές τους υποχρεώσεις.

 

 

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 355 επισκέπτες και 2 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ