Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Περιφέρεια Ηπείρου » Ρεκόρ βροχής στην Ήπειρο με προβλήματα στο οδικό δίκτυο!

Ρεκόρ βροχής στην Ήπειρο με προβλήματα στο οδικό δίκτυο!

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Γράφει: Δονάτος Παππάς
Ρεκόρ βροχής στην Ήπειρο με προβλήματα στο οδικό δίκτυο!

Ρεκόρ βροχής στην Ήπειρο με προβλήματα στο οδικό δίκτυο!

Ένα άκρως… υγρό Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που πέρασε για ολόκληρη την Ήπειρο, καθώς καταγράφηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία μάλιστα στα Θεοδώριανα Άρτας κυριολεκτικά έσπασαν… ρεκόρ! 

Όπως κάθε κακοκαιρία, έτσι και αυτή προκάλεσε αρκετά προβλήματα, με κυριότερο όλων τα κατολισθητικά φαινόμενα εξαιτίας των οποίων έκλεισαν δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής μας, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις ποταμών που υπερχείλισαν.

Τα κατά τόπους προβλήματα αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως από τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. 

Έπεσε πολύ νερό
Σύμφωνα με όσα κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο έως το μεσημέρι  τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης είχαν καταγραφεί σε Θεοδώριανα Άρτας (189 mm), Βουργαρέλι (96 mm), Λεπιανά (82 mm), Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (74 mm), Βωβούσα και Δερβίζιανα (72 mm), Τσεπέλοβο (70 mm) και Δωδώνη (67 mm).

Οι βροχοπτώσεις που συνεχίστηκαν έως και χθες το πρωί είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφούν τα εξής ύψη βροχής στην περιοχή μας: Θεοδώριανα 89 mm, Bουλγαρέλι 84 mm, Βωβούσα 63 mm, Αγία Κυριακή 61 mm, Μέτσοβο 54 mm, Πράμαντα 52 mm και Λεπιανά 51 mm.

Ρεκόρ στα Θεοδώριανα!
Ιδιαίτερα θεαματικές είναι οι μετρήσεις βροχής στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα Θεοδώριανα Άρτας για το περασμένο  Σάββατο. Σύμφωνα με αυτές, το συνολικό ημερήσιο ύψος βροχόπτωσης ανήλθε στα 347 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη του δικτύου του ΕΑΑ από το 2006!

Σοβαρά προβλήματα
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ήπειρο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από την έντονη βροχόπτωση επηρεάστηκε το σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου της περιοχής μας, με τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν μάχη στην κυριολεξία για να ανοίξει η πρόσβαση σε πολλά σημεία όπου παρατηρήθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα.

Μεταξύ άλλων, πολλές εκτάσεις στη Θεσπρωτία πλημμύρισαν, ενώ αρκετά προβλήματα υπήρξαν στην περιοχή του Φαναρίου εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Αχέροντα.

Επίσης, καθίζηση σημειώθηκε στο κέντρο της Παραμυθιάς, όπου δημιουργήθηκε ένας μικρός «κρατήρας», η οποία αποδίδεται σε πιθανή ύπαρξη υπόγειου σπηλαίου που υποχώρησε μετά τις μεγάλες ποσότητες νερού οι οποίες έπεσαν στην περιοχή. 

Έκλεισαν δρόμοι
Στο μεταξύ, αρκετοί δρόμοι, κυρίως του επαρχιακού δικτύου, έκλεισαν από κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών. Έτσι, από καταπτώσεις έκλεισε ο δρόμος στη Δαφνωτή, όπως και στην Λαγκάδα Κόνιτσας, όπου το ποτάμι πλημμύρισε και μετέφερε τόνους από χώματα και πέτρες.

Κλειστή επίσης ήταν χθες η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Κοζάνης στο 102ο χιλιόμετρο από κατολίσθηση, ενώ αξιοσημείωτα κατολισθητικά φαινόμενα σημειώθηκαν ακόμη στο Βρυσοχώρι, στα Άρματα, στο Δίστρατο, στο δρόμο Μηλιάς - Κρανιάς Γρεβενών, καθώς και στις περιοχές Έλαφος και Μοκοβίνα της Λάκκας Σουλίου.

Αρκετά προβλήματα σημειώθηκαν από πτώσεις βράχων και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Μετσόβου, ιδίως στο τμήμα από τον Δρίσκο μέχρι τη Μπαλντούμα.

Παράλληλα, ο δρόμος που συνδέει το Διπόταμο με τους Κήπους Ζαγορίου έχει υποστεί καθίζηση (φωτό), ενώ κατάπτωση απέκοψε χθες το πρωί τους Νεγάδες.

Τέλος, κάτω από τα νερά βρέθηκε για μία ακόμη φορά το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας Οδού στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας, με την Τροχαία να έχει τοποθετήσει ενημερωτική σήμανση για τα διερχόμενα οχήματα.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κινητοποίησε αρκετά μηχανήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα οποία ανέλαβαν να καθαρίσουν τα σημεία όπου υπήρξαν καταπτώσεις βράχων και κατολισθητικά φαινόμενα.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα οι περισσότεροι δρόμοι είχαν καθαριστεί από πέτρες και άλλα φερτά υλικά και η κατάσταση είχε βελτιωθεί αισθητά χάρη και στο γεγονός ότι σταμάτησαν οι βροχές και ο καιρός βελτιώθηκε.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 425 επισκέπτες και 1 μέλος.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ