Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Περιφέρεια Ηπείρου » «Μποναμάς» του ΕΣΠΑ στους τέσσερις μεγάλους Δήμους της Ηπείρου!

«Μποναμάς» του ΕΣΠΑ στους τέσσερις μεγάλους Δήμους της Ηπείρου!

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Αγγέλικα Καλλώνη
«Μποναμάς» του ΕΣΠΑ στους τέσσερις μεγάλους Δήμους της Ηπείρου!

Περιφερειάρχης: Εντός του 2018 θα ξεκινήσουν τα έργα σε Νιάρχου, Γεννηματά, Αρχαία Νικόπολη

Μετά τις τρεις προσκλήσεις που ανακοινώθηκαν και οι οποίες αφορούν αστικές αναπλάσεις και οδικά έργα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, και τέταρτη πρόσκληση.

Αφορά το Πρόγραμμα των «Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα» και ειδικότερα την κατασκευή οδικών συνδέσεων, με το έργο της παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης να είναι το κορυφαίο στη λίστα. 

Πρόκειται για «πρωτοχρονιάτικο μποναμά» προς τους τέσσερις Δήμους, που θα πρέπει τώρα, για τα έργα αρμοδιότητάς τους, να υποβάλλουν έτοιμες και ώριμες μελέτες για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». 

Οι αστικές αναπλάσεις αφορούν μόνο τους Δήμους πόλεων που είναι πρωτεύουσες των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων, ήτοι Ιωαννιτών, Αρταίων, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Με τις δύο προσκλήσεις ουσιαστικά ισορροπούν ως ένα σημείο και τα αιτήματα των εν λόγω Δήμων, καθώς ο μεν Δήμος Ιωαννιτών θα υλοποιήσει δράσεις μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ οι άλλοι τρεις Δήμοι μέσω της δεύτερης πρόσκλησης για τις αστικές αναπλάσεις.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι ο Δήμος του  είναι ήδη έτοιμος να καταθέσει τις προτάσεις του για έργα που είναι ώριμα μελετητικά. 

Οι οδικοί άξονες
Με τις δύο εκ των τεσσάρων προσκλήσεων, μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία  τρία  μεγάλα οδικά έργα του ΕΣΠΑ Ηπείρου, στα οποία προστίθεται και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα για την οποία υπάρχει πλέον και ανάδοχος. Όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης, τα έργα μεταφορών παίρνουν την τελική τους μορφή.

«Εντός των ημερών- σημείωσε- τελειώνουμε με την παράκαμψη της αρχαίας Νικόπολης (νέα είσοδος της πόλης της Πρέβεζας - με φορέα την Περιφέρεια) και προχωράμε και την Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου».

Πρόσθεσε επίσης ότι εντός του 2018 θα ξεκινήσουν τα έργα για την εθνικό οδό Νιάρχου, αλλά και για το δρόμο από την οδό Γεννηματά της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι την Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών.

Τα δύο έργα περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το πρώτο όμως θα υλοποιήσει η Περιφέρεια και το δεύτερο ο Δήμος Ιωαννιτών. Όπως είπε χθες ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας η επέκταση της Γεννηματά, έχει πλήρη ωριμότητα. «Προχωράμε με σιγουριά και έχοντας επίγνωση των χρονοδιαγραμμάτων  προκειμένου να ολοκληρώσουμε εμπρόθεσμα ότι απαιτείται», υποστήριξε. 

Οι εκκρεμότητες
Ο Περιφερειάρχης έθεσε για μια ακόμη φορά το ζήτημα των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις οδικές συνδέσεις Ιόνιας με Κακαβιά και Πρέβεζα, ως και τον παραλιακό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα, για το τμήμα του οποίου μέχρι τον κόμβο Πάργας έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Υποδομών έτοιμη μελέτη.

«Περιμένουμε από το κεντρικό κράτος, επιτέλους να προχωρήσει τα έργα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος μνημόνευσε  και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τον Ε-65. «Μέχρι σήμερα, εκτός από δηλώσεις, δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη», υπογράμμισε.

Να συνεχιστεί η συνεργασία
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει για συνεργασία ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους πολίτες, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν παρέλειψε πάντως έμμεσα να αναφερθεί και σε διαμαρτυρίες δημάρχων που είχαν ακουστεί για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, λέγοντας ότι το άγχος των συναδέλφων της αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να οδηγεί σε «φωνές» που δεν βοηθάνε.

«Το σίγουρο είναι ότι όλοι μαζί βρίσκουμε ρυθμό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα δύσκολα ζητήματα που έχουμε στην Ήπειρο», κατέληξε ευχαριστώντας το προσωπικό της Περιφέρειας, τους Αντιπεριφερειάρχες, το πολιτικό προσωπικό και τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συμβολή τους στο έργο που παρήχθη,  «γιατί  σε όλα τα θέματα η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί», όπως συμπέρανε. 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Το δικό του απολογισμό έκανε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα τη σημαντική προσφορά του Δήμου στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και του δικτύου αποχέτευσης, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα καθημερινότητας που θα συνεχιστούν και στο νέο έτος. 

Τέλος αναφέρθηκε στο έργο που έγινε σε Πολιτισμό και τουρισμό, ενώ ζήτησε «να φύγει η μιζέρια από τη ζωή μας» και «όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο». 

Αξιοσημείωτη είναι η τοποθέτησή του για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που ναι μεν αναφέρθηκε σε ορισμένες έτοιμες και ώριμες μελέτες, ωστόσο έσπευσε να κρατήσει «μικρό καλάθι» για τη συνέχεια, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο, με την ωρίμανση και τη δημοπράτηση των έργων που εντάσσονται σε αυτό, καθώς και η ολοκλήρωσή τους απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο από έργα καθημερινότητας.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 342 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ