Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Πάργα » Καταστροφές και αυθαιρεσίες στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή - Αλλοιώνεται το φυσικό τοπίο - Ο δήμος κοιμάται και η αστυνομία ανύπαρκτη.

Καταστροφές και αυθαιρεσίες στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή - Αλλοιώνεται το φυσικό τοπίο - Ο δήμος κοιμάται και η αστυνομία ανύπαρκτη.

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Θαρύπας Ηπείρου
Καταστροφές και αυθαιρεσίες στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή - Αλλοιώνεται το φυσικό τοπίο - Ο δήμος κοιμάται και η αστυνομία ανύπαρκτη.

Καταστροφές και αυθαιρεσίες στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή - Αλλοιώνεται το φυσικό τοπίο - Ο δήμος κοιμάται και η αστυνομία ανύπαρκτη.

Τα τελευταία χρόνια, με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, στη περιοχή των Στενών Αχέροντα, βόρεια του οικισμού της Γλυκής, διαδραματίζονται οι ίδιες σκηνές.
 
Λαμβάνει χώρα η άσκηση δραστηριοτήτων όπως κανό – καγιάκ, ράφτινγκ, ιππασία, κλπ όπου κατά την άσκησή τους συντελούνται παρεμβάσεις στην περιοχή με αυτοσχέδιες κατασκευές υποστηρικτικών υποδομών (σιδερένιες και ξύλινες κατασκευές με συρματόσχοινα στερεωμένα για εναέριο πέρασμα της κοίτης, ξύλινες γέφυρες εντός της κοίτης του ποταμού), υλοτομία δένδρων, κλαδέματα πλατάνων κλπ
 
Όλα αυτά διενεργούνται χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές (ασφάλειας, υγιεινής κλπ) και χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότησής τους, επιφέροντας σημαντική αλλοίωση στη φυσιογνωμία της περιοχής.
 
Εικόνες αλόγων που σταβλίζονται στην παρόχθια ζώνη του Αχέροντα ή ψησταριές και κατασκηνώσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχής, αδιαφορώντας για το καθεστώς προστασίας της, συμπληρώνουν τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή.
 
Οι συνεχείς συστάσεις από την πλευρά του Φορέα Διαχείρισης, που εντείνει τις εποπτεύσεις στην περιοχή κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, φαίνεται να μην είναι αποτελεσματικές όπως επίσης και οι όποιες σχετικές αναφορές προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
 
Το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής, που αποτελεί πηγή ζωής και ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία, πρέπει να διαφυλαχθεί ώστε να μπορεί να παίζει αυτό το ρόλο και στο μέλλον, κάτι που επιτάσσει και το καθεστώς προστασίας της περιοχής, η οποία εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται σε Εθνικό επίπεδο λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και την πλούσια βιοποικιλότητά της
 
Η συνδρομή όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση θα συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση της περιοχής με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διασφάλιση της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.
 
Οι εικόνες που ακολουθούν καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την αυθαιρεσία και την προχειρότητα που επικρατούν στην περιοχή, ωστόσο ελπίζουμε ότι θα είναι και οι τελευταίες που καταγράφονται.Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 430 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ