Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Ιωάννινα » Στον αέρα ο διαγωνισμός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τις 199 προσλήψεις

Στον αέρα ο διαγωνισμός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τις 199 προσλήψεις

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Αγγέλικα Καλλώνη
Στον αέρα ο διαγωνισμός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τις 199 προσλήψεις

Στον αέρα ο διαγωνισμός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τις 199 προσλήψεις

Σκηνές χωρίς προηγούμενο έζησε σήμερα Παρασκευή από το πρωί, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τις αρνητικές για τη διοίκηση εξελίξεις, γύρω από το θέμα της πρόσληψης των 199 ανθρώπων σε καθαριότητα και σίτιση. Η εξέλιξη των ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε ο εργολάβος της

καθαριότητας κατά του διαγωνισμού για τις 199 προσλήψεις, αποτέλεσε κόλαφο για τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 

Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων με την απόφαση της δικαστού που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ακυρώνει τη διαγωνιστική διαδικασία πρόσληψης των 199 συμβασιούχων που είχε προκηρύξει η διοίκηση του νοσοκομείου, συντασσόμενη στο πλευρό του Υπουργείου Υγείας, στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει στους εργολάβους και τα συνεργεία ο Π. Πολάκης…

Πρόκειται για προσωρινή διαταγή καθώς μιλάμε για τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε ο «εργολάβος» – εταιρεία τα διακριτικά της οποίας είναι ασφαλώς στη διάθεσή μας – και μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατρέψει την προσωρινή διαταγή, είναι στον αέρα όχι απλά και μόνο η πρόσληψη των 199 συμβασιούχων αλλά η καθαριότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θεωρείται ληγμένη η σύμβαση του εργολάβου με το νοσοκομείο και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, βιάστηκε να θέσει σε ισχύ τη σύμβαση με τους 199 εργαζομένους, υποπίπτοντας όμως, σε σωρεία σοβαρών λαθών και παρατυπιών τις οποίες βεβαιώνει η δικαστική απόφαση. Πρακτικά, τυπικά και βάσει της δικαστικής απόφασης, από σήμερα τονοσοκομείο δεν έχει καθαριότητα.

Για να συμβαίνει το αντίθετο, θα πρέπει είτε να πειστεί ο εργολάβος να προσφέρει έργο που δεν είναι σίγουρο ότι θα πληρωθεί είτε να αναλάβουν έργο οι συμβασιούχοι καθαριότητας, ενδεχόμενο που συνιστά παράβαση της δικαστικής εντολής εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου. 

Το δεύτερο έγινε σήμερα, με τους 164 προσλαμβανόμενους με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού που δεν έχουν επικυρωθεί από το ΑΣΕΠ. Πήγαν στο νοσοκομείο για να αναλάβουν καθήκοντα έχοντας μία προϊσταμένη και φορώντας τζιν παντελόνι και άσπρη μπλούζα, όπως έλεγε η σχετική εντολή, μιας και δεν υπάρχουν στολές ακόμα… αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική προμήθεια. 

Ανάμεσα στα άλλα, η δικαστική απόφαση αναφέρεται και στην παράλειψη του νοσοκομείου να διεξάγει «ανοιχτό διαγωνισμό για το αντικείμενο των παραπάνω εργασιών», εννοώντας προφανώς τα υλικά που θα χρησιμοποιούν στην καθαριότητα οι εργαζόμενοι… 

Το ρίσκο ωστόσο που ανέλαβε η διοίκηση του νοσοκομείου να παραβιάσει τους όρους της προσωρινής δικαστικής απόφασης, το αντελήφθησαν τα μέλη της Διοίκησης και τα υπηρεσιακά στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος όταν έκανε την εμφάνισή της η Αστυνομία, μετά από μήνυση, αγνώστου προελεύσεως και όποιος συλλαμβάνονταν ή συλληφθεί τις επόμενες ώρες, κινδυνεύει με αυτόφωρο. 

Οι 164 εργαζόμενοι που βρέθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο για να αναλάβουν καθήκοντα, όπως τους είχαν υποσχεθεί οι διοικούντες το νοσηλευτικό ίδρυμα έψαχναν απαντήσεις και έπεφταν στα κλειστά στόματα των υπηρεσιακών στελεχών. 

Έξω από το νοσοκομείο βρίσκονταν διαμαρτυρόμενοι και πολλοί από αυτούς που κόπηκαν άδικα από τη συνέχεια του διαγωνισμού λόγω του πλημμελούς ελέγχου των δικαιολογητικών τους από την επιτροπή του νοσοκομείου. 

Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία θέλησε να αποδειχτεί ο καλύτερος εφαρμοστής των επιταγών της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Τι κατάφερε; Να κάνει άνω κάτω το νοσοκομείο.

Ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, είναι άγνωστο, τουλάχιστον όμως, θα μπορούσε να γίνει ένα καλό μάθημα για τους μαθητευόμενους μάγους…

 

 

vimanews.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 251 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ