Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Ιωάννινα » Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο στο Δήμο Ιωαννιτών

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο στο Δήμο Ιωαννιτών

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Γράφει: Δονάτος Παππάς
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο στο Δήμο Ιωαννιτών

Δείτε τις κατηγορίες που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο

Στο τμήμα Εσόδων και ακίνητης περιουσίας που στεγάζεται στην οδό Καπλάνη 7 στο ισόγειο μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να ενημερωθούν ή και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο του Δήμου για το 2018.

Όπως σημείωσε χθες με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιώτιτσας, για μια ακόμα χρονιά η Δημοτική Αρχή δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της απέναντι στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες πληθυσμού τ ου δήμου μας καθώς και στους νέους επιχειρηματίες οι οποίοι για πρώτοι φορά έχουν τη δυνατότητα απαλλαγής από μεγάλο μέρος των δημοτικών τελών.

Οι κατηγορίες που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο όπως ψηφίστηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

Α. Άτομα με Αναπηρία:
Μείωση σε ποσοστό κατά 30% των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 2018 για άτομα με αναπηρία με ποσοστό από 67% έως και 80% και σε ποσοστό 50% σε άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία σε ποσοστό άνω των 80% έως 100% για την κύρια κατοικία εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού 22.000 ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται τα επιδόματα ) 

Για δε τα μεταμοσχευμένα άτομα πλήρης απαλλαγή από το τέλος καθαριότητας και φωτισμού χωρίς εισοδηματικό κριτήριο 

Β. Πολύτεκνες οικογένειες: 
Μείωση από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2018 για την πρώτη κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών 

• Πολύτεκνες οικογένειες με 1 προστατευόμενο τέκνο ποσοστό 25%

• Πολύτεκνες οικογένειες με 2 προστατευόμενα τέκνα ποσοστό 35% 

• Πολύτεκνες οικογένειες με 3 προστατευόμενα τέκνα ποσοστό 45% 

• Πολύτεκνες οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα και άνω ποσοστό 55% εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 28.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 € για το τέταρτο τέκνο, και 3.000 € για κάθε τέκνο πέραν του τετάρτου χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος. 

Η απαλλαγή αυτή θα χορηγείται με την προσκόμιση βεβαίωσης του αρμόδιου γραφείου της ΔΕΗ που ανήκει το ακίνητο περί της χορήγησης πολυτεκνικού τιμολογίου.

Γ. Τρίτεκνες οικογένειες: 
Μείωση σε ποσοστό κατά 45% των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία τριτέκνων οικογενειών με τρία (3) προστατευόμενα τέκνα, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 28.000 € χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος. 

Δ. Άποροι 
Μείωση από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2018 κατά 50% για την πρώτη κατοικία των απόρων όπως αυτοί οριοθετούνται από την κείμενη νομοθεσία. Η μείωση αυτή θα χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αφού προηγουμένως προσκομίζονται σε αυτή τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Ε. Μονογονεϊκές οικογένειες 
Μείωση 25% από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2018 για την πρώτη κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 18.000 € χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος. 

Μονογονεϊκές οικογένειες νοούνται όσες αποτελούνται από έναν γονιό (διαζευγμένοι , χωρίς γάμο ή σε κατάσταση χηρείας) και ένα τουλάχιστο ανήλικο παιδί ή ενήλικο μέχρι 25 ετών που να σπουδάζει σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

ΣΤ. Οικογένειες με 2 συζύγους μακροχρόνια άνεργους 
Μείωση κατά 50% για την πρώτη κατοικία για οικογένειες όπου και οι 2 σύζυγοι είναι μακροχρόνια άνεργοι (σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία), και ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 6000 ευρώ. 

Ζ. Νέοι επιτηδευματίες
Για τα γραφεία εμπορικής χρήσης και όσους νέους επιτηδευματίες ξεκινήσουν για πρώτη φορά τη δραστηριότητά τους το έτος 2018 και μετά (ήπια επαγγελµατική δραστηριότητα εκτός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) με πρώτη έναρξη λειτουργίας, θα υπολογίζεται με συντελεστή καταστημάτων και ποσοστό 20% στα τετραγωνικά τους για δύο έτη εφόσον είναι νέοι επιτηδευματίες έως 30 χρονών και εφόσον η έδρα της επιχείρησής τους δεν είναι ταυτόχρονα και κατοικία.

Ενημέρωση για διακοπή ρεύματος
Ο κ. Γιωτίτσας αναφέρθηκε και σε μερικά ακόμα ζητήματα όπως αυτό της υποχρέωσης που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προβαίνουν σε διακοπή ηλεκτροδότησης του ακινήτου τους, να προσκομίζουν άμεσα στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου την αντίστοιχη βεβαίωση διακοπής από τη ΔΕΗ ώστε να μην χρεώνονται πλέον με Δημοτικό τέλος και φόρο.

Σημειώνεται ότι, βάσει νόμου, η μη έγκαιρη προσκόμιση της βεβαίωσης συνεπάγεται και ισόποσο πρόστιμο για τους δικαιούχους.

“Είναι κρίμα στους καιρούς που ζούμε συμπολίτες μας που πιθανά να μην μπορούν να ανταποκριθούν να καλούνται να πληρώσουν τέλη για κατοικίες όπου έχουν κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης. Τονίζω πως είναι δικής τους υποχρέωση να ενημερώσουν το Τμήμα Εσόδων και τους καλώ να το κάνουν για να μην βρίσκονται αντιμέτωποι με χρεώσεις που δεν θα έπρεπε να καταβάλουν”, είπε ο κ. Γιωτίτσας

 

 

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 447 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ