Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Βόρειο Ήπειρος » Τα Τίρανα βουλιάζουν στο ναρκω-σκάνδαλο… Έντονη αντίδραση στο τελεσίγραφο προς τη Χιμάρα

Τα Τίρανα βουλιάζουν στο ναρκω-σκάνδαλο… Έντονη αντίδραση στο τελεσίγραφο προς τη Χιμάρα

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Γράφει: Δονάτος Παππάς
Τα Τίρανα βουλιάζουν στο ναρκω-σκάνδαλο… Έντονη αντίδραση στο τελεσίγραφο προς τη Χιμάρα

Τα Τίρανα βουλιάζουν στο ναρκω-σκάνδαλο… Έντονη αντίδραση στο τελεσίγραφο προς τη Χιμάρα

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Χιμάρας απαντά ο ελληνισμός της περιοχής στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης Ράμα προς 19 οικογένειες με τις οποίες τις καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι τις 23 του μήνα ώστε να ξεκινήσει η κατεδάφιση.

Η πρόκληση Ράμα έρχεται την στιγμή που οι διεθνείς αστυνομικές αρχές έχουν πλησιάσει στο στενό του περιβάλλον αναζητώντας τους εγκέφαλους διακίνησης ναρκωτικών με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται στη δίνη ενός μεγάλου σκανδάλου.

Ο πρώην υπερυπουργός και στενός συνεργάτης του Ράμα, είναι ο άνθρωπος που αποκαλύφθηκε από τις Ιταλικές αστυνομικές αρχές ότι ηγείται εγκληματικής ομάδας που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών, επιβεβαιώνοντας έτσι καταγγελίες που διατυπώνονταν με ένταση τον τελευταίο χρόνο.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με μία σκληρή ανακοίνωση, που προκάλεσε την έντονη ενόχληση των Τιράνων, τα οποία όμως με ένα ανθελληνικό ξέσπασμα προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το μεγαλύτερο ναρκω-σκάνδαλο των τελευταίων ετών.

«Προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική σκηνή της Αλβανίας, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οποίος τυγχάνει και συγγενής ενός μέχρι πρότινος κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης Ράμα.

Εξίσου προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα καταστροφής περιουσιών των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο πολιτικής ξεριζωμού της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή της Χειμάρρας.

Η απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας. Πολλοί δε την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το ναρκεμπόριο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι», αναφέρει το Ελληνικό Υπουργείο.

Κάτω από το βάρος του νέου τελεσιγράφου των Τιράνων, το ΚΕΑΔ, η Ομόνοια, Σωματεία κι Ενώσεις των κατοίκων της Χιμάρας προχωρούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

www.epiruspost.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 328 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ