Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Βόρειο Ήπειρος » Εισιτήριο στους Ορθόδοξους πιστούς της Αλβανίας για να μπουν στους ναούς βάζει το αλβανικό κράτος!

Εισιτήριο στους Ορθόδοξους πιστούς της Αλβανίας για να μπουν στους ναούς βάζει το αλβανικό κράτος!

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Γράφει: Δονάτος Παππάς
Εισιτήριο στους Ορθόδοξους πιστούς της Αλβανίας για να μπουν στους ναούς βάζει το αλβανικό κράτος!

Εισιτήριο στους Ορθόδοξους πιστούς της Αλβανίας για να μπουν στους ναούς βάζει το αλβανικό κράτος!

Ξεπερνάει κάθε φαντασία το μέτρο, που θέσπισε το αλβανικό κράτος. Χρειάζονται εισιτήριο οι Ορθόδοξοι πιστοί της Αλβανίας για να μπουν στους ναούς! 

Το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Αυλώνας αποφάσισαν ότι, προκειμένου να επισκεφθεί κανείς μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, θα πρέπει να καταβάλει το αντίστοιχο εισιτήριο ύψους εκατό λεκ.

Καλά για τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά μνημεία είναι και πολλοί ναοί, που και γι' αυτούς, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, χρειάζεται εισιτήριο.

Χρήματα απαιτούνται για την είσοδο στη Μονή του Αγίου Νικολάου στο Μεσοπόταμο, στη Μονή των Αγίων Σαράντα στους λόφους πάνω από την πόλη, αλλά και για τους ναούς στο Κάστρο της Χειμάρρας, καθώς και για άλλους ναούς.

Οι  ομογενείς της Αλβανίας κάνουν λόγο για «περιορισμό στη χρήση λατρευτικών χώρων και άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας». "Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή, ούτε να επιτρέψουμε να πληρώνουμε εισιτήριο για να μπούμε σε ναούς, που χτίστηκαν από τους προγόνους μας», τονίζει ο πρόεδρο της «Ομόνοιας» Λεωνίδας Παππάς.

Το ζήτημα, που προκύπτει, σύμφωνα με τον κ. Παππά, είναι σοβαρό και αφορά στην ακίνητη και την κινητή περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, που είχε κατασχεθεί από το  καθεστώς του Χότζα.

Θα πρέπει «σίγουρα να γίνουν βήματα ώστε να επιστραφούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, όλα όσα κατασχέθηκαν επί Χότζα", επισημαίνει.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, είχαν προκληθεί οξύτατες αντιδράσεις όταν καλλίγραμμα μοντέλα, που είχαν ντυθεί νύφες, φωτογραφήθηκαν μέσα σε ορθόδοξους ιστορικούς ναούς, πάνω στο δεσποτικό θρόνο και στην ωραία πύλη, στο εικονοστάσι, που βρίσκονται στο Βεράτι και στο Ελμπασάν και είχε γυριστεί βιντεο κλιπ τραγουδίστριας μέσα σε εκκλησία.

Πάγιο αίτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας ήταν και είναι η επιστροφή σε εκείνη της ακίνητης και της κινητής περιουσίας της που είχε δημευθεί επί Χότζα.

Πρόκειται για ναούς, μονές, ιερά λείψανα, εικόνες και άλλα αντικείμενα λατρείας.

Παρά τις πιέσεις της Αθήνας, τα χρόνια περνούν και όμως οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια.

 

 

 

katoci.blogspot.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 266 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ