Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Βόρειο Ήπειρος » Δεν κάνει πίσω η Αλβανία στο θέμα της Χιμάρας δηλώνει ο Αλβανός ΥΠΕΞ

Δεν κάνει πίσω η Αλβανία στο θέμα της Χιμάρας δηλώνει ο Αλβανός ΥΠΕΞ

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Γράφει: Δονάτος Παππάς
Δεν κάνει πίσω η Αλβανία στο θέμα της Χιμάρας δηλώνει ο Αλβανός ΥΠΕΞ

Δεν κάνει πίσω η Αλβανία στο θέμα της Χιμάρας δηλώνει ο Αλβανός ΥΠΕΞ

Τελικά δεν φαίνεται να κάνει πίσω η Αλβανία στο θέμα της Χιμάρας. Αν και άφησαν να εννοηθεί ότι θα αναθεωρήσουν τη στάση τους «παγώνοντας» τις κατεδαφίσεις, υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης εμπλοκής στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., έρχεται ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμιρ Μπουσάτι και ξεκαθαρίζει την κατάσταση. 

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό των Τιράνων για τα ελληνοαλβανικά θέματα, στο καυτό ζήτημα των κατεδαφίσεων που έχει ξεσηκώσει τους Χιμαριώτες,  υποστήριξε ότι η αλβανική κυβέρνηση δε θα κάνει πίσω στην εφαρμογή του σχεδίου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης διότι, όπως είπε, πρόκειται για ισότιμη εφαρμογή του νόμου προς όλους τους πολίτες στη χώρα.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των Χιμαριωτών είπε ότι «όπου υπάρχουν περιουσιακά ζητήματα, το αλβανικό κράτος σέβεται τους κανόνες της απαλλοτρίωσης και όποιος πολίτης έχει ενστάσεις μπορεί να αποταθεί στα δικαστήρια για καλύτερη μεταχείριση».
 

Αισιόδοξος...
Κατά τ’ άλλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εύρεση κοινής γλώσσας με την Ελλάδα όσον αφορά στη ρύθμιση των διμερών εκκρεμοτήτων, λέγοντας ότι «συμφωνήσαμε με την ελληνική πλευρά να συζητήσουμε βάσει ενός πακέτου που κατατάσσει τα προβλήματα σύμφωνα με την αρχή ότι δε θα θεωρηθεί λύση σε κανένα επί μέρους θέμα σε περίπτωση που δε συμφωνήσουμε για το σύνολο του πακέτου των προβλημάτων».

Ο κ. Μπουσάτι εκτίμησε ότι η Αλβανία θα πετύχει την έναρξη των διαπραγματεύσεων, χώρας υπό ένταξη στην Ε.Ε., το 2018 κιόλας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα σταθεί εμπόδιο στη διαδικασία αυτή.

Για τα νεκροταφεία
Αναφερόμενος στη συμφωνία του 2009 που αφορά στην ανέγερση δύο ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων όπου θα στεγαστούν τα οστά των Ελλήνων πεσόντων του έπους του ‘40, ο κ. Μπουσάτι είπε ότι η Κυβέρνηση Ράμα αναγνωρίζει τη συμφωνία αυτή, αλλά, όπως πρόσθεσε, η αλβανική πλευρά επιμένει στη διευκρίνιση και διασφάλιση κάποιων «διαδικαστικών στοιχείων που θα εγγυηθούν την εφαρμογή της».

Η ΑΟΖ
Όσον αφορά στο θέμα της ΑΟΖ είπε ότι τρεις γνωματεύσεις κατέληξαν στο πόρισμα περί της ορθότητας της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας και υποστήριξε ότι η Συμφωνία του 2009 παραβίαζε τα συμφέροντα της Αλβανίας.

Παραδέχθηκε επ’ αυτού ότι υπάρχουν διμερείς διαβουλεύσεις εμπειρογνωμόνων που, όπως τόνισε, μπορεί να οδηγήσουν σε μια νέα Συμφωνία, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης και επαναφοράς της προηγούμενης.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 260 επισκέπτες και 2 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ