Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Ο βαρκάρης του Αχέροντα » Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Θαρύπας Ηπείρου
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ  ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Ξεκίνησα ένα μικρό ταξιδάκι με το βαρκάκι μου μέσα στον Αχέροντα. Ήρεμα τα νερά, μόνο τα κελαηδίσματα των πουλιών άκουγα και τον παφλασμό του νερού από το χτύπημα των κουπιών.  Να μη γεμίσω κι εγώ  το καλάθι μου με κανένα ψαράκι;

Η ζωή είναι ένας συνεχής και δύσκολος αγώνας για εμάς, τον λαουτζίκο, που πασχίζουμε για τον επιούσιο της ημέρας. Το ραδιοφωνάκι είναι  η συντροφιά  μου στο ψάρεμα για να μαθαίνω τα νέα της ημέρας και να ακούω κανένα τραγουδάκι.

Σχεδόν πενήντα χρόνια
βάσανα και διωγμοί, 
τώρα στη μαύρη αρρώστια
ανάξια πλερωμή.
Το δίκιο του αγώνα
πολλά σου στέρησε, 
μα η ζωή λεχώνα
ελπίδες γέννησε…..

 

Η φωνή της Χαρούλας Αλεξίου και τα λόγια του Μανώλη Ρασούλη ενεργοποίησαν τη σκέψη μου …

Όλοι οι υποψήφιοι την Κυριακή γέμισαν κι εκείνοι τα καλάθια τους με σταυρούς, άλλοι λίγο άλλοι πολλοί. Σημασία έχει πως για να δεις πολλούς σταυρούς θέλει δουλειά, κόπο, αξιοπρέπεια, μετριοφροσύνη,  ποιότητα. Κυρίως θέλει σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο για να προσφέρεις εθελοντικά στο κοινωνικό σύνολο.

Τόσα και τα χρόνια μου, όσα λέει και το τραγούδι,  έχω ψηφίσει από τα δεκαοκτώ μου και έχω φθάσει πλέον στα πενήντα μου.

Κάθε φορά όμως, ψηφίζω κάτω από άλλες συνθήκες.

           

Ποιος δημιουργεί τις συνθήκες, έτσι ώστε να τις χαρακτηρίζουμε καλές κακές, ειδικές, ταραγμένες, αγανάκτησης; θυμού, οργής;

Οι άνθρωποι,  με τις πράξεις τους,  τα έργα τους, τη συμπεριφορά τους και τη στάση τους.

Είχαμε τον πρώτο γύρο των εκλογών και οι κάτοικοι του Φαναρίου και της Πάργας, έδωσαν μέσω της ψήφου τους ένα ΜΗΝΥΜΑ.

Το ποσοστό νίκης προς τον συνδυασμό  «Δημοτική Ενωτική Πορεία» του Αντώνη Νάστα που έφθασε το 64,48%.

Μα καλά τόσο άσχημες συνθήκες διαμορφώθηκαν στον Δήμο μας,  που οι κάτοικοι αναζήτησαν τον άνθρωπο αυτό  ως μοναδική λύση,  αυτόν που εκείνοι έδιωξαν το 2010 με μια δυνατή φωνή που άγγιξε το 50%;

Προφανώς, ναι.

Το μήνυμα αυτής της εκλογικής νίκης μπορεί να χαρακτηριστεί :

Σαφές, ξεκάθαρο, τρανταχτό, δυνατό,  αποφασιστικό, θριαμβευτικό αλλά και  αγανάκτησης, οργής, τιμωρίας σε μία μικρή ομάδα υπευθύνων της σημερινής απερχόμενης πλέον δημοτικής αρχής και των εξωθεσμικών της παραγόντων που πλήγωσαν, πρόδωσαν, εκμεταλλεύτηκαν και ποδοπάτησαν προσδοκίες, όνειρα, ελπίδες  (δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας απομακρύνθηκαν και αποστασιοποιήθηκαν από την αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου και την υπερσυγκεντρωτική και μεροληπτική του διοίκηση).

Θα μου πείτε, μα ο σημερινός δήμαρχος  αποχώρησε, κατάλαβε πως ήταν ανεπιθύμητος από τον κόσμο που τον λάτρεψε και ένας άλλος υποψήφιος καινούριος στα αυτοδιοικητικά και μάλιστα με αριστερές ιδέες ήταν εκείνος που αποτελούσε την εναλλακτική λύση για τους ψηφοφόρους του ενιαίου Δήμου Πάργας;

Τι έγινε και δεν εκφράστηκε με αυτή την αυτοδιοικητική πρόταση  ο ψηφοφόρος του Δήμου Πάργας,   αλλά  επανήλθε σ ‘ έναν άνθρωπο που έχει δεχθεί μεγάλη κριτική για οικονομικές ατασθαλίες και  για  ευνοημένους πολίτες;

Η  σκιά του σημερινού δημάρχου, υπήρχε έντονη στον συνδυασμό του Θανάση Ράπτη με την παρουσία της υποψηφιότητας της συζύγου του και των στενών του συνεργατών που κρατά ακόμα μέχρι αυτή την ύστατη ώρα λήξης της παρούσας δημοτικής αρχής.                                    

Τούτο αποδεικνύεται και με τη  δημόσια δήλωσή του στον τοπικό ραδιοφωνικό και έντυπο τύπο περί  στήριξης και αγώνα  του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Δυνατά για μια Νέα Αρχή».

Τα πρόσωπα που ήθελε ο ψηφοφόρος να τιμωρήσει από τη σημερινή δημοτική αρχή, τα βρήκε μέσα  στον συνδυασμό του Θανάση Ράπτη, ο οποίος δεν έβαλε κόκκινες γραμμές, ως άρμοζε σε έναν αριστερό,  και δέχτηκε ανθρώπους μη αρεστούς στην κοινωνία, παρά το ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη στη μαύρη τριετία του σημερινού δημάρχου.

Επιπλέον η έλλειψη κοινωνικής αναγνωρισιμότητας και  η απουσία του από τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας στάθηκαν καθοριστικοί παράγοντες της συντριπτικής του ήττας.

Από την άλλη πλευρά, με την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής , του Αντώνη Νάστα, προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

1.Ο κόσμος δεν πείστηκε από τις κατηγορίες που απηύθυνε  ο απερχόμενος δήμαρχος προς τον πρώην δήμαρχο Φαναρίου Αντώνη Νάστα.

2.Ψηφίστηκαν νέα άφθαρτα πρόσωπα,  από τις δύο εκλογικές περιφέρειες  με την απαίτηση του κόσμου να εργαστούν για το κοινό καλό, μακριά από ίντριγκες, προσωπικές φιλοδοξίες, ατομικά  συμφέροντα.

3.Τους έμπειρους και επί σειρά  ετών εμπλεκόμενους με την αυτοδιοίκηση τους κατατάξανε στις τελευταίες θέσεις. Απόδειξη πως δεν τους επιθυμεί η κοινωνία. Απαίτησή της είναι η νέα γνώση, η καινοτομία, η διάθεση για εθελοντική δουλειά, η απομάκρυνση των συντεχνιακών ομάδων.

4. «Σηκώστε τα μανίκια για δουλειά» με τη δύναμή μας, τους απαντά ο κόσμος του Φαναρίου και της Πάργας.

5.Εσύ νέε Δήμαρχε για την πενταετία 2014-2019, αξιοποίησε τους νέους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Σ’ εκείνους δώσαμε δύναμη. Μιλούν οι σταυροί προτίμησης.

6. Σκύψτε πάνω στο έργο του Δήμου που θέλει τεχνογνωσία, ειδίκευση σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού,  ορθολογική χρήση και  αξιοποίηση των λιγοστών πόρων, καθώς και όραμα, οξυδέρκεια, διορατικότητα, ανιδιοτέλεια, για να αξιοποιήσετε τον πλούτο μας. Αλήθεια, αναρωτιέμαι, κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου, οι νέοι μας δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τις απαιτούμενες διοικητικές, ειδικές γνώσεις, έχουν την κατάρτιση και την τεχνογνωσία  στα δύσκολα θέματα που ο Δήμος καλείται να λύσει με στελεχιακό δυναμικό;

Διότι δεν αρκεί να λέμε ναι στο Νέο αλλά ναι στο Νέο που έχει όραμα και γνώσεις στην Πολεοδομία, στην Παιδεία και Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, στην τοπική  Ιστορία, στην αξιοποίηση των τεχνολογιών, στην Γεωργία.

Πώς θα υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις που στηρίζονταν πάνω στους άξονες: Πολιτισμός, Ιστορία, Τουρισμός, Ανάπτυξη, Γεωργία-Κτηνοτροφία;

7. Βαρεθήκαμε να ακούμε μόνο λόγια και μηδέν έργα.

8.Στηρίζουμε τους νέους, διότι επιζητούμε την αποδόμηση του παλαιού και αναχρονιστικού,  της πεπαλαιωμένης λογικής και πολιτικής.

9.Μην ξεχάσετε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις, διότι θα τιμωρηθείτε την επόμενη φορά ή θα αφανιστείτε από τον εκλογικό χάρτη, όπως  χάθηκαν ο επικεφαλής  και πολλοί συναγωνιστές του  από την παράταξη « Όραμα Ενεργών Πολιτών».

 

Βαρκάρης είμαι…. τα γράμματά μου είναι λίγα…. αλλά τούτα τα λόγια είναι αλήθεια σοφά….

Ο άρχοντας  πρέπει να έχει κατά νου τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Ίσως έτσι αναστήσετε από τα χαμένα χρόνια, που πέρασαν για την ανάπτυξη και τη σωστή διοίκηση του τόπου μας,  κάποιες ελπίδες , κάποια όνειρα…….. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρετε, ελπίζω ότι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και από τις τρεις παρατάξεις θα βάλουν τις βάσεις για καλή και χρηστή διοίκηση, για παραγωγική και αποτελεσματική δημοτική θητεία. Είναι εκείνοι που θα συνετίσουν και τον Δήμαρχο, να μην παρεκτραπεί του δίκαιου έργου, που θα του ορίσουν τα όριά του, που θα του διαμηνύσουν πως ανέβηκε στον δημαρχιακό θώκο εξαιτίας τους και πως  η Δημοτική Αρχή είναι ένα συλλογικό όργανο, του συναποφασίζειν, και όχι η Αρχή ενός και μόνο ανδρός.

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή, 
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

 

                                                            Ο  βαρκάρης του Αχέροντα

                                           

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 426 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ