Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Ο βαρκάρης του Αχέροντα » Ο βαρκάρης του Αχέροντα: Έχουμε χάσει κάθε είδους ηθική!

Ο βαρκάρης του Αχέροντα: Έχουμε χάσει κάθε είδους ηθική!

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Θαρύπας Ηπείρου
Ο βαρκάρης του Αχέροντα: Έχουμε χάσει κάθε είδους ηθική!

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του.

Ήρθε η Άνοιξη και σαν άνοιξη έχει την ομορφιά της η φύση τούτες τις μέρες.

Μόνο η φύση τελικά μας δίνει ηρεμία και τα πλούτη της απλόχερα, γιατί οι άνθρωποι άστα!

Και ιδίως οι άνθρωποι που εκλέξαμε για να διοικήσουν τον Δήμο μας.

Μα καλά άκουσα κάτι, έλεγε  ο ένας στον άλλον, μια παρέα στο καφενείο:

 -Ο Μπέζας;

-Ο Μπέζας σου λέω έρχεται στον Δήμο μας σαν σύμβουλος του Δημάρχου, ωρέ Μήτσο.

 -Για δες, βρε παιδί μου, θα γίνουμε ξακουστοί, θα μας μάθουν όλοι οι δεξιοί που τώρα χάσανε τα κυβερνητικά αξιώματα. Και τι να κάνουν τώρα οι άνθρωποι, πώς να ζήσουν χωρίς εξουσία και δημοσιότητα; Από δήμαρχος κλητήρας, όπως λέει και η παροιμία.

Θα αναζητήσουν, εκείνους που τους βοήθησαν όταν είχαν θέσεις υπουργείων, για να εισπράξουν όσα τους έδωσαν. Όσοι ευεργετήθηκαν τότε ήρθε η σειρά τους να τους ευεργετήσουν τώρα.

-Εκείνος καλά κάνει, εμείς τι κάνουμε που βλέπουμε να βγάζουμε σε αυτές τις θέσεις ανθρώπους που δεν χτυπάνε το μαχαίρι στο κόκαλο για το καλό του τόπου, παρά  μόνο για τον εαυτό τους.

-Εδώ ρε φίλε έχουμε χάσει κάθε είδους ηθική, έχουμε χάσει όρια, κόκκινες γραμμές και ο καθένας μόλις πάρει το χρίσμα από τον λαό, ξεχνάει τα πάντα.

Και όταν ενδιαφέρθηκαν κάποιοι νέοι που ήθελαν να μπουν μπροστά ως υποψήφιοι,  έπεσαν επάνω τους σαν κοράκια, οι ίδιοι συντοπίτες και άρχισαν να μιλάνε για δήθεν άπειρους, για δήθεν ονειροπαρμένους, για δήθεν ακατάλληλους, για δήθεν λίγους σε αυτή την θέση.

Και λέω εγώ, με ποια κριτήρια ορίσανε το 60% του εκλογικού σώματος, ως «κατάλληλο» τον σημερινό δήμαρχο, σε μια εποχή δραματικά «σύγχρονης», «πολύπλοκης»  και εποχή της «γνώσης»;

Μπορεί ν’ ανοίξει έναν υπολογιστή ο σημερινός δήμαρχος, αφού ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και της υψηλής ταχύτητας της γνώσης; Ένα απλό επιχείρημα σου λέω μα πολύ βασικό.

Μπορεί να διεκδικήσει με σθένος προγράμματα για τον Δήμο του, όταν είναι ανεπαρκής σε βασικές γνώσεις, σε θέματα δημόσιας διοίκησης, σε θέματα διαπραγματεύσεων, σε θέματα ανάδειξης και προώθησης μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας;

 Ήρθε η ώρα να μιλήσω για τη νίκη που πήρε η Δημοτική ενωτική πορεία, όπως χαρακτήριζε και τον συνδυασμό του ο σημερινός δήμαρχος, που μας επαναφέρει στο παλαιοκομματικό κράτος, στην καταστροφική παλαιοκομματική λογική και εξυπηρέτηση.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Αλλαγή συμπεριφοράς, καμία!!!

Αφού κ. Δήμαρχε είχες, όπως έλεγες, στο ψηφοδέλτιό σου αναγνωρισμένης προσφοράς πρόσωπα νέα και  άφθαρτα  που σε τούτο τον τόπο γεννήθηκαν, για ετούτον ονειρεύτηκαν, εσύ κ. Δήμαρχε τους τίμησες δεόντως και τους έδωσες τη δυνατότητα να εργαστούν για τον τόπο τους;

Και νομίζεις ότι ο Δήμαρχος είναι εκείνος που θα αποφασίζει για όλα χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τους δημοτικούς συμβούλους του, αλλά κυρίως τους συνδημότες του;

Σκέφτηκες καλά την κίνηση αυτή, η οποία δεν τιμά ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά τον Δήμο μας;

Δεν μπορεί τούτους του καημένους συνταξιούχους των 370 ευρώ, αφού οι νέοι μας έχουν φύγει όλοι, σαν δουλοπάροικοι στη Γερμανία των λαών, να πληρώνουν για έναν πολιτικό που στο νομό του απέτυχε να εκλεγεί, τη στιγμή που οι περικοπές σε προνομιούχα δικαιώματα πολιτικών και αυτοδιοικητικών περικόπτονται, εσύ να αφαιρείς από το ταμείο του Δήμου χρήματα για επιμίσθιο σε έναν άνθρωπο που θα αμειφθεί με πολύ καλές αποδοχές από το αίμα των καταχρεωμένων αγροτών μας, και μάλιστα μη εκλεγμένου πολιτικού ενός άλλου Νομού.

Για τους  αγρότες που είναι αφημένοι στο έλεος του θεού  δεν σε είδα να οργανώνεις μία ενημέρωση ανάλογη μ’ εκείνη που έγινε στα Γιάννενα ή στην Άρτα, για τη νέα ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική.

Ξέχασες, πώς καυτηρίαζες τον πρώην Δήμαρχο που προσέλαβε ως ειδικούς συμβούλους δημότες μεν, τέκνα δε  δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου;

Σαν να μας λες ότι εσύ είσαι ο ηθικότερος του ηθικού; Όχι, βέβαια.

Και αν αιτιολογήσεις την απόφασή σου αυτή, ότι είναι έμπειρος σε θέματα ανάπτυξης, ξανά δεν μας πείθεις.

Ο συγκεκριμένος είναι ένα πολιτικό πρόσωπο μιας συντηρητικής παράταξης, σκληρά μνημονιακής, που όχι μόνο την ανάπτυξη δεν έφερε στην ελληνική κοινωνία αλλά έσπειρε την καταστροφή με  την μνημονιακή πολιτική των 5 χρόνων.

 Ως υποψήφιος χαρακτηρίστηκες  «ανεξάρτητος», πήρες τη δύναμη του λαού και τώρα χαράσσεις τη δική σου πορεία, αγνοώντας την ηθική, το ήθος αλλά και το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψες με τον δημόσιο λόγο σου προεκλογικά, ως δεσμεύσεις προς τους συνδημότες σου.

Και φυσικά μίλησες για δράσεις που θα πραγματοποιούνταν στον τόπο μας, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.

Ναι θα πω, ήταν πολύ ρεαλιστική για σένα η συγκεκριμένη δράση σου:

 Να προβείς στην πρόσληψη ενός πρώην υπουργού πολιτικού κόμματος για να βοηθήσει στον Δήμο συμβουλευτικά, παρέχοντας οδηγίες σε εσένα κ. Δήμαρχε.

Αναρωτιέμαι πώς θα συνεργαστούν μαζί σου, απεμπολώντας τώρα πλήρως την πολιτική τους ιδεολογία οι δημοτικοί σύμβουλοι του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, για τους οποίους πιστεύω είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.

Με ποιους οραματίστηκες για  τον τόπο μας  κ. Δήμαρχε Πάργας,  με τους δημότες σου ή σε κλειστές αίθουσες με εκλεκτούς σου φίλους;

Σέβομαι την απόφασή σου, αλλά επίτρεψέ μου να έχω  διαφορετική άποψη για την ορθότητα αυτής της απόφασης, όπως και πάρα πολλοί συντοπίτες μου.

 Εάν πάψω να έχω δουλειά κ. Δήμαρχε τι θα με συμβούλευες; Μπορεί να  είμαι ψαράς, όμως δεν απέχω πολύ  στις γνώσεις από εσένα. Είμαι κι εγώ επιτυχημένος επιχειρηματίας, όπως διαλαλούσες για τον εαυτό σου.

Μπορείς να προσλάβεις κι εμένα τον πτωχό αλλά κατά τα άλλα επιτυχημένο επιχειρηματία;

Καταλήγοντας, στον Δήμο Πάργας επιστρέψαμε με συγκεκριμένες δράσεις και έργα της δημοτικής αρχής  πλέον στο συντηρητικό πολιτικό κλίμα, στην αρχή των ημετέρων, στις πελατειακές σχέσεις, στο πάρτι μιας κλειστής ομάδας, στη λογική «τώρα τα παίζω όλα για όλα». Και φυσικά τα παίζουν «όλα για όλα», αφού γνωρίζουν ότι τελειώσανε μετά από τη πενταετία .

Τώρα ο λόγος πέφτει στους δημοτικούς συμβούλους, να μην επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Ο δήμαρχος δεν είναι ο «άτρωτος ισχυρός άνδρας», ανδρώθηκε από εσάς. Μην το παραβλέψετε και πράξετε αναλόγως. Εξάλλου έτσι διακηρύττατε προεκλογικά ότι δεν θα τον αφήσετε να κάνει τα παλιά. Πέσατε έξω και σας συμπαρασύρει στην δική του προσωπική πορεία. Θυμηθείτε λιγάκι κάποιους συναδέλφους σας πρώην δημοτικούς συμβούλους.

Επηρεασμένος από τον άνεμο της επανάστασης του ’21 που μας θυμίζει κάθε χρόνο ο Μάρτης, αφού γιορτάζεται μέσα στο μήνα η συγκεκριμένη επέτειος θα κλείσω με του τη της αποφθεγματική φράση:

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία από κάθε είδους «δουλεία».

 

 

                                                                                               Ο βαρκάρης του Αχέροντα

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 590 επισκέπτες και 1 μέλος.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ