Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Ο βαρκάρης του Αχέροντα » ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΟΡΑΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» Δήμου Πάργας

ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΟΡΑΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» Δήμου Πάργας

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Θαρύπας Ηπείρου
ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΟΡΑΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» Δήμου Πάργας

Το «Όραμα Ενεργών Πολιτών» απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα άλλα ζητήματα.

Κάθε φορά που χρειάζεται να ταξιδέψω στ’ ανοιχτά της σκέψης μου είναι κάποιος λόγος που με παρακινεί. Έτσι παίρνω τη βαρκούλα μου και σιγά - σιγά με τα κουπιά της μνήμης μου πηγαίνω εκεί που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

Άκουσα προχθές στο  καφενείο  από έναν ηλικιωμένο :

-          «Α, ξανά πέσαμε στα ίδια και στα ίδια (εννοούσε τα πρόσωπα που ασχολούνται στην αυτοδιοίκηση), αλλά καλύτερα παιδί μου σε εκείνους που γνωρίζουμε παρά σε κάποιους καινούριους..... που μας εξαπατούν, δήθεν με την ανανέωση».

-           Πού πήγαν όλα αυτά τα ωραία λόγια εκείνου του παιδιού (του σημερινού Δημάρχου) που τον πιστέψαμε και μετά αφού πήρε την καρέκλα ξέχασε ποιος ήταν , από πού ξεκίνησε, με ποιους ξεκίνησε, γιατί ξεκίνησε αυτό το ταξίδι.

Κάνω μία αναδρομή στο παρελθόν για να αναζητήσω τη χρονική στιγμή, τον Οκτώβρη του 2006,  που γεννιόταν ένα κίνημα πολιτών στο Φανάρι  (η Δημοτική Ενότητα Πάργας δεν ήταν ενταγμένη στον ενιαίο καλλικρατικό Δήμο Πάργας), η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Θανάση Λιόλιο και έχοντας  αρχικά στο πλευρό του λιγοστούς ανθρώπους που πίστεψαν δυνατά σ’ εκείνον,  οι λίγοι έγιναν πολλοί.

Τότε θυμάμαι τη δασκάλα που τον προλόγισε στα εγκαίνια του πρώτου προεκλογικού του αγώνα, η οποία  είχε πει μεταξύ άλλων: «είμαστε δυο, είμαστε τρεις, θα γίνουμε χίλιοι δεκατρείς».....Και έτσι έγινε.

Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση τότε που το εκλογικό αποτέλεσμα τον έφερε στην αντιπολίτευση ακόμα περισσότεροι  συνδημότες του πίστεψαν σ’ εκείνον και στην παράταξή του, για να συνεχίσουν να κάνουν έναν όμορφο αγνό ιδεολογικό αγώνα  με όραμα, όνειρα, με τη φρεσκάδα τη ανανέωσης που διέκρινε την ομάδα του. 

Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τα άτομα που είχε δίπλα του και έδιναν μάχη αγνή, ανιδιοτελή, μάχη προσφοράς για τον τόπο τους, μάχη για την θεμελίωση νέων βάσεων στην αυτοδιοίκηση στη μικρή τοπική κοινωνία του Φαναρίου.

Πάνος Βλάχος, Σπύρος Μίχας, Χρήστος Λιάτσης, Βασίλης Πάντας, Κατερίνα Ντάση, , Γιώργος Κοντοδήμας, Δάφνη Σώτου, Σπύρος Ράπτης...

Και το ποτάμι του κόσμου έγινε ασυγκράτητο για να φτάσει στο νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα το 2010 και να εκλεγεί η δημοτική παράταξη τελικά πρώτη δύναμη στον ενιαίο πλέον καλλικρατικό δήμο Πάργας με δήμαρχο τον άνθρωπο που έθρεψε πολλές ελπίδες τέσσερα χρόνια (2006-2010)  στους συντοπίτες του και περίμεναν από αυτόν

Ø  την ανανέωση και  τη φρεσκάδα της νιότης και της καινοτομίας,

Ø  τη δημοκρατικότητα και την ανοιχτή συνεργασία,

Ø  τον διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό,

Ø  έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών,

Ø  βάσεις για την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου.

Ø   βάσεις για αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, μακριά από παλαιοκομματικές λογικές.

 

Είναι αλήθεια πως βρήκε χαοτική κατάσταση με τα οικονομικά του Δήμου και η οικονομική κρίση που χτύπησε την πατρίδα μας τούτα τα τέσσερα χρόνια (2010-2014) δεν του επέτρεψαν να δημιουργήσει βάσεις και υποδομές.

Κανένας δεν του ζήτησε να κάνει έργα, κανένας δεν τον κατηγόρησε για την τραγική μείωση των κρατικών πόρων, όλοι οι συντοπίτες του γνωρίζανε πως οι Δήμοι δεν είχαν χρήματα και η κρίση είχε χτυπήσει βάρβαρα τους πάντες και τα πάντα.

 

Το «Όραμα Ενεργών Πολιτών»  απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα άλλα ζητήματα.

Η πολιτική που ασκήθηκε από τον Δήμαρχο είχε ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

Ø  Την αλαζονεία της εξουσίας

Ø  Την  αυταρχικότητα

Ø  Την κλειστή ομάδα συνεργατών

Ø  Την  απόρριψη ικανών προσώπων που στελέχωναν τον συνδυασμό του, κυρίως την απόρριψη και την απομάκρυνση των ιδρυτικών μελών της ομάδας του που δημιούργησαν τη δημοκρατική παράταξη, την οποία κατακερμάτισε αργότερα με έναν ακριβή μαθηματικό τρόπο. Τη  λογική του «διαίρει και βασίλευε»

Ø  Την  έλλειψη εμπιστοσύνης και την καχυποψία που τον διέκρινε ως πρόσωπο.

Ø  τη λογική του παντογνώστη και του πολύ έξυπνου ανθρώπου,

Ø  την πολιτική των «κολλητών» και όχι των «πολιτών» όπως αποκαλούσε μέσω του προεκλογικού προγράμματος την παράταξή του.

 

Οι συνέπειες ήταν  ολέθριες για τούτη την παράταξη, δεν μεσουράνησε καθόλου από τη μέρα των εκλογών παρά  άρχισε να εξολοθρεύεται από τον πρώτο χρόνο διοίκησης από τον ίδιο τον δημιουργό της, τον εμπνευστή της, τον εκφραστή της.

Και έκοβε τις ρίζες του δέντρου που είχε γεννηθεί και κατέστρεφε ό, τι καλύτερο είχε δημιουργήσει με τους βασικούς  συμπρωταγωνιστές.

 

Σαν δεν έφταναν όλα αυτά δεν είχε ούτε την ανωτερότητα να αφήσει την παράταξη που είχε δημιουργήσει με  τους συνιδρυτές της ως συνέχεια για τον τόπο, να πει ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που έβαλαν αυτές τις βάσεις, που τον αγάπησαν και τον πίστεψαν, γιατί δεν έπρεπε να ξεχάσει πως ξεκίνησε μία συλλογική δράση και δεν ήταν ατομική του κατάκτηση.

 

Αντί αυτών έσπειρε διχόνοια, κοίταξε να καταστρέψει όσες βάσεις έβαλε  με την παράταξή του.

 

Η ιστορία γράφεται από τους ανθρώπους στην εποχή που ζουν.

 

Έτσι και η ιστορία αποθανατίζει όλη τη δράση της παράταξης «Όραμα Ενεργών Πολιτών».

Εδώ ανακύπτουν πολλά ερωτήματα.

              Και όλοι οι πολίτες του Φαναρίου και της Πάργας με τον καιρό και αφού καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός θα βγάλει τα συμπεράσματά του ακόμα καλύτερα,  για τον άνθρωπο που η τοπική ιστορία θα τον γράψει και κάποιος κάποια στιγμή θα γράψει για τον κομήτη- παράταξη «Όραμα Ενεργών Πολιτών».

Ένα δε γνωρίζω ακόμα, τα κατέστρεψε όλα ή  άφησε κάποια μπολιάσματα που ίσως στο μέλλον συνεχίσουν αυτή την παράταξη;

Το μέλλον θα δείξει τι θα απογίνει.

 

Η μικρή αυτή ιστορία του συνδυασμού «Όραμα Ενεργών Πολιτών» θα αποτελεί δίδαγμα για όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Πάργας, τους τωρινούς και τους μελλοντικούς,  διότι η ενασχόληση με τα κοινά και ειδικότερα με την αυτοδιοίκηση είναι πολιτική πράξη και όχι μωροφιλοδοξία.

Απομένει σε εσάς να προβληματιστείτε και να συμπεράνετε, σέβομαι την κρίση σας και όλοι έχετε άποψη, ο καθένας από τη δική του σκοπιά.

 

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Μου τα ‘πες με το πρώτο σου τα γάλα…….»  Στίχοι:  Νίκου Γκάτσου

 

Αυτό δεν πρέπει να το ξαναβιώσουμε

 

              Ο βαρκάρης του Αχέροντα

 

* Όταν κάτι τελειώνει όπως η ζωή, ο χρόνος, η εποχή, ένα γεγονός, μία στιγμή  ο βαρκάρης του Αχέροντα καταγράφει την ιστορία, για τις μελλοντικές γενιές.

Ίσως όλα αυτά τους χρησιμεύσουν.

Τα πρόσωπα που ανέφερα ελπίζω να μην ενοχληθούν, δεν είπα και κάτι κακό γι’ αυτούς η ιστορία εξάλλου γράφεται από πρόσωπα. 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 426 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ