Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Άρθρα » Τοποθέτηση του Γιώργου Ζάκα για την 3η αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

Τοποθέτηση του Γιώργου Ζάκα για την 3η αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Θαρύπας Ηπείρου
Τοποθέτηση του Γιώργου Ζάκα για την 3η αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

Δε Συμφωνούμε Σε Λογικές Συρρίκνωσης & Υποβάθμισης…"

Τα θέματα διαφάνειας, αποτελεσματικής και χρηστής διοίκησης και πιστής τήρησης του Προϋπολογισμού αποτελούν πάντοτε σημείο τριβής και αντιπαράθεσης στην αίθουσα τού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας για την 3η αναθεώρηση του προϋπολογισμού ο Γιώργος Ζάκας, ως εισηγητής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, αναφέρθηκε σε μια σειρά από επιφυλάξεις οι οποίες από την αρχική διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού, της 13ης Νοεμβρίου του 2015, είχαν τεθεί και που ακόμη δεν έχουν αρθεί.

 

Παραθέτουμε πιο κάτω την ομιλία του:

«Κύριε Περιφερειάρχα,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

μια ακόμη αναθεώρηση του τρέχοντος προϋπολογισμού, σε μια προσπάθεια που έχει υπηρεσιακή κυρίως λογική, στα πλαίσια της υποχρέωσης για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Μια ψυχρή απεικόνιση αριθμών με προσθαφαιρέσεις, σε μια σειρά από κωδικούς για δαπάνες που δεν είχαν εξ’ αρχής προβλεφτεί, χωρίς αιτιολόγηση για τις ανάγκες που την επιβάλλουν.

Τροποποιήσεις και αναθεωρήσεις στα πλαίσια εφαρμογής ενός περιοριστικού προϋπολογισμού, με συνεχείς περικοπές σε αναγκαία, για την ποθούμενη από όλους μας ανάπτυξη της Ηπείρου, έργα υποδομών και την προσφορά απόλυτα αναγκαίων, για την σημερινή ζοφερή οικονομική πραγματικότητα, κοινωνικών υπηρεσιών στον Ηπειρώτη πολίτη.

Χωρίς να ρίχνουμε την μομφή στην Περιφερειακή αρχή, γίναμε ακόλουθοι και συμμέτοχοι στην εφαρμοζόμενη χωρίς αρχή και τέλος συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και διάλυση της κοινωνικής συνοχής, κυβερνητική πολιτική των τελευταίων χρόνων.

Εμείς με το σκεπτικό και τις επιφυλάξεις που αναπτύξαμε καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016 και παρά το γεγονός ότι οι αναθεωρήσεις έχουν χαρακτήρα λογιστικής κυρίως διευθέτησης, ψηφίζουμε λευκό στις προτεινόμενες αναθεωρήσεις, με κύριο σκεπτικό ότι οι όποιες αλλαγές και τροποποιήσεις γίνονται μονομερώς από την περιφερειακή αρχή, ενώ η δική μας ενημέρωση και κυρίως η συμμετοχή είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Ακόμη και στην Οικονομική Επιτροπή όπου γίνεται η έγκριση του μεγαλύτερου κομματιού του προγραμματισμού έργων και εργασιών, ο απόηχος είναι ότι όλες οι εισηγήσεις γίνονται εκ του προχείρου και έχουν τον χαρακτήρα μιας τυπικής έγκρισης και μόνο.

Δεν υπάρχουν οι αναγκαίες διασφαλίσεις και οι απαραίτητες εγγυήσεις για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων και εμείς δεν θα ψηφίσουμε την τροποποίηση.

Δεν αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη και δεν συμμετέχουμε στην καθήλωση της οικονομικής δραστηριότητας και την διαρκή επιδείνωση και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του Ηπειρώτη πολίτη.

Για την προτεινόμενη 3η αναθεώρηση ψηφίζουμε λευκό..

Σας ευχαριστώ» 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 431 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ