Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Άρτα » Άρτα: Επιχείρηση κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων

Άρτα: Επιχείρηση κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Γράφει: Δονάτος Παππάς
Άρτα: Επιχείρηση κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων

Ο Δήμος πλέον τα βάζει σε μια σειρά ώστε να προχωρήσουν για όλα οι εργασίες κατεδάφισης. 

Τον φάκελο της Επιτροπής επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων της Άρτας έχει ανοίξει ο Δήμος Αρταίων και σταδιακά όλες οι υποθέσεις που αφορούν στην εν λόγω επιτροπή προωθούνται στο τελικό τους στάδιο. 

Η αρχή έγινε με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το κτήριο απέναντι από τον ναό Παντοκράτορα επί της οδού Παντοκράτορος και Παρηγορήτριας, όπου χθες το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατεδάφισης.

Το εν λόγω κτήριο είχε κριθεί ετοιμόρροπο και κατεδαφιστέο, ολοκληρώνοντας τις σχετικές διαδικασίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επιτροπής ελέγχου.

KTIRIO PANTOKRATOROS KATEDAFISH 2018 IANOYARIOS 2

Ο πεζόδρομος, στο ύψος αυτό, έκλεισε από το πρωί καθόσον χρειάστηκε η βοήθεια και από το Δήμο ώστε να κοπεί και να απομακρυνθεί αρχικά η στέγη πράγμα που έγινε με τη χρήση του καλυκοφόρου οχήματος.

Ακολούθησαν οι υπόλοιπες εργασίες ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Γιώργος Πανέτας επισήμανε πως έχει ξεκινήσει από την πλευρά του Δήμου η διαδικασία για την σταδιακή ολοκλήρωση όλων των υποθέσεων. 

«Έχουμε έναν αρκετά μεγάλο φάκελο με αντίστοιχες υποθέσεις που αφορούν επικινδύνως ετοιμόρροπα και κάθε υπόθεση βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο. Άλλες στο στάδιο της δευτεροβάθμιας επιτροπής άλλες στο στάδιο της αυτοψίας κλπ. Εξετάζουμε, λοιπόν, κάθε υπόθεση και σταδιακά προχωράμε.

Ήδη για ένα ακόμη κτίριο, επί της οδού Πλάτωνος, έχει εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης με προθεσμία 30 ημερών. Θα είναι το αμέσως επόμενο, δηλαδή μέσα στον μήνα θα πρέπει να κατεδαφιστεί κι αυτό», εξήγησε ο κ. Πανέτας. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρόκειται για ιδιόκτητα ακίνητα που μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών οι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν την κατεδάφισή τους. Ο Δήμος όπου απαιτηθεί συνδρομή για τη διακοπή κυκλοφορίας στη διάρκεια της κατεδάφισης, συμβάλλει για την ασφαλή ολοκλήρωση. 

Στο μεταξύ ο κ. Πανέτας όταν ρωτήθηκε σχετικά επισήμανε πως πράγματι υπάρχουν και οι περιπτώσεις αντίστοιχων κτισμάτων που όμως πέραν της επιτροπής επικινδύνως ετοιμόρροπων, ακολουθούν και διαδικασίες απαλλοτρίωσης τους από το Δήμο Αρταίων.

Τέτοια περίπτωση είναι αυτή που αφορά ακίνητο επί της οδού Β. Πύρρου, πλησίον του Αρχαίου Θεάτρου της Αμβρακίας και δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, για την οποία εκκρεμεί και η εκδίκαση μονάδος απαλλοτρίωσης.

Κι αυτό διότι εφόσον το κτήριο απαλλοτριωθεί και κατεδαφιστεί θα δώσει «ανάσα» στο αρχαίο θέατρο, σε εφαρμογή απόφασης του Δήμου Αρταίων που έρχεται από το παρελθόν. 

Ο κατάλογος όπως επισήμανε ο κ. Πανέτας περιλαμβάνει κι άλλες υποθέσεις που ο Δήμος πλέον βάζει σε μια σειρά ώστε να προχωρήσουν για όλα οι εργασίες κατεδάφισης. 

Σ.Σ.: Οι εικόνες είναι από νωρίς το πρωί όταν ακόμη και οι πολίτες διερχόμενοι ενημερώθηκαν να απομακρυνθούν και στο χώρο βρέθηκε το γερανοφόρο καλυκοφόρο όχημα του Δήμου διότι λίγο αργότερα συνεχίστηκαν... Οπότε ίσως η εικόνα αυτή να αποτελέσει και την τελευταία για το εν λόγω κτήριο.

 

 

 

Ηχω της Αρτας 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 396 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ