Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Άρτα » Άρτα: Aυξήθηκε η κατάθεση πινακίδων ΙΧ και των μηχανών για το 2018

Άρτα: Aυξήθηκε η κατάθεση πινακίδων ΙΧ και των μηχανών για το 2018

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Γράφει: Δονάτος Παππάς
Άρτα: Aυξήθηκε η κατάθεση πινακίδων ΙΧ και των μηχανών για το 2018

Αυξημένες οι ανακλήσεις και οι μεταβιβάσεις

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων από χρήστες που δεν θα κινήσουν τα οχήματα τους μέσα στο χρόνο οπότε θα αποφύγουν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας όσο και τα αντίστοιχα ασφάλισης. 

Στην Εφορία της Άρτας όπου και η κατάθεση των πινακίδων για ιδιωτικής χρήσης επιβατικά και μηχανάκια, επικράτησε τις τελευταίες ημέρες ένας σχετικός συνωστισμός δεδομένου ότι ισχύουν τα πρόστιμα με διπλό ποσό τελών για όποιον δεν πρόλαβε να καταθέσει εγκαίρως πινακίδες.

Η εικόνα που υπήρξε για φέτος σε τοπικό επίπεδο, δείχνει αύξηση στον αριθμό των ΙΧ που ακινητοποιούνται για το 2018 και των μηχανών αντίστοιχα.

Περισσότερες λόγω δίκυκλων 
Συνολικά πινακίδες κατατέθηκαν για 1.350 οχήματα, όταν την περυσινή χρονιά ο αριθμός τους ήταν περίπου 1.000. Ο αυξημένος αριθμός αποδίδεται και στα δίκυκλα, τα οποία αρκετοί δεν κινούν στην διάρκεια του Χειμώνα οπότε και αποφάσισαν την κατάθεση πινακίδων ώστε να κάνουν οικονομία.

Κι αυτό διότι οι μεταβολές και τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα μηχανάκια οδήγησαν σε δεύτερες σκέψεις, όσους κάνουν περιορισμένη χρήση και αποφάσισαν όπως όλα δείχνουν να …έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Διότι δεν διακυβεύουν πλέον εύκολα να κινηθούν χωρίς τις προϋποθέσεις τελών και ασφάλισης, αφού το πρόστιμο είναι βαρύ. 

Ανάκληση πινακίδων προηγούμενων ετών 
Στο μεταξύ εκείνο που παρατηρήθηκε εντόνως από την δεύτερη κιόλας μέρα του έτους, κι αποτέλεσε έκπληξη στην τοπική Εφορία και το αρμόδιο τμήμα, είναι η ανάκληση πινακίδων για οχήματα που είχαν κατατεθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ένας μεγάλος αριθμός εμφανίστηκε και προχώρησε στην διαδικασία ανάκλησης για επιβατικά ΙΧ. «Αυτό πράγματι εξέπληξε διότι πρόκειται για πινακίδες που είχαν κατατεθεί τα προηγούμενα χρόνια από το ’12, το ‘13, το ‘14».

Ο αριθμός που εντός των πρώτων ημερών του έτους πέρασε το κατώφλι της εφορίας στην Άρτα για ανάκληση πινακίδων ανέρχεται σε περίπου 40. 

Ξαφνιάζουν οι μεταβιβάσεις 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ασυνήθιστα μεγάλος είναι ο αριθμός και των μεταβιβάσεων οχημάτων που έγινε μέσα στις πρώτες ημέρες του 2018 και πριν εκλείψει το 2017.

Κυρίως οι μεταβιβάσεις οχημάτων αφορούσαν σε επιβατικά αυτοκίνητα και στην πλειοψηφία τους δεν αναφέρονται σε περιπτώσεις μέσω αντιπροσωπειών αλλά σε μεταβιβάσεις μεταξύ ιδιωτών. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις αφορούν και οχήματα μεγάλου κυβισμού τα οποία χαρακτηρίζονται και ως πολυτελείας. 

Στα επαγγελματικά
Στα επαγγελματικά οχήματα τύπου φορτηγών όπου και τα αγροτικά αντίστοιχα οι διαδικασία κατάθεσης πινακίδων που αφορούν σε αναστολή λειτουργίας γίνεται στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της ΠΕ Άρτας.

Εκεί αναζητώντας σχετική εικόνα μέσω στοιχείων για το τι συνέβη, ο αριθμός κινήθηκε λιγάκι χαμηλότερα από πέρσι. Συνολικά για φορτηγά οχήματα και αγροτικά αντίστοιχα έγινε αναστολή λειτουργίας σε 350.

«Είναι λίγο λιγότερα από πέρυσι», εξήγησε ο διευθυντής Χρήστος Μανίκας, ο οποίος επισήμανε ότι ένα ποσοστό κατ’ έτος προχωρά στην ανάκληση της αναστολής λειτουργίας ειδικά για τα φορτηγά οχήματα όταν υπάρχει δουλειά. Το ποσοστό αυτό μέσα στο έτος κυμαίνεται έως το 30%.

 

 

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 397 επισκέπτες και 0 μέλη.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ