Greek
FanariPress Νέα : Δήμου Πάργας - Ζηρού - Πρέβεζας - Σουλίου - Άρτας - Ηγουμενίτσα
Είστε εδώ Αρχική » Αγρο-Νεα » Με το άρθρο 28 «σώζονται» οι καλλιεργητές κάνναβης

Με το άρθρο 28 «σώζονται» οι καλλιεργητές κάνναβης

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Αγγέλικα Καλλώνη
Με το άρθρο 28 «σώζονται» οι καλλιεργητές κάνναβης

Με το άρθρο 28 «σώζονται» οι καλλιεργητές κάνναβης

Αναπροσαρμογή στους όρους και στις προϋποθέσεις του ανώτατου επιτρεπτού ορίου τετραϋδροκανναβινόλης, κατά την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης, περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, από τον Σταύρο Κοντονή, με τη σύμφωνη υπογραφή και του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου. 

Το άρθρο 28, που αφορά καλλιεργητές βιομηχανικής κάνναβης, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Μέτρα θεραπείας ατόμων, που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις».

Τροποποιεί τον νόμο 4139/2013 και επιχειρεί να προστατέψει τους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης από τυχόν συνέπειες του νόμου, διότι δημιουργήθηκαν απρόβλεπτα προβλήματα κατά τη διαδικασία της παραγωγής της και, κυρίως, υπέρβαση του επιτρεπτού ορίου τετραϋδροκανναβινόλης.

«Η προσαρμοστικότητα των ποικιλιών κάνναβης του είδους cannabis sativa, αλλά και η αντίδρασή τους σε έντονα ξηροθερμικές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στη χώρα μας, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως», σημειώνεται και προβλέπεται «η δυνατότητα αναπροσαρμογής του ανώτατου επιτρεπτού ορίου περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη […], εφόσον αυτό κριθεί επιστημονικά ενδεδειγμένο».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε τετραϋδροκανναβινόλη τέθηκε από τον νομοθέτη στο 0,2%, λόγω του Κανονισμού 1307/2013 (άρθρο 23, παρ.6), ώστε οι εκτάσεις για την καλλιέργεια κάνναβης να είναι επιλέξιμα εκτάρια, για άμεσες ενισχύσεις, βάσει καθεστώτων στήριξης στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ.

Στο άρθρο 28 υπογραμμίζεται ότι οι ίδιοι λόγοι επιβάλλουν περαιτέρω «την προστασία των εγκεκριμένων καλλιεργητών βιομηχανικής κάνναβης από το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης, όταν το ποσοστό περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη υπερέβη το νόμιμο, εξαιτίας παραγόντων και περιβαλλοντικών συνθηκών, που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να προβλέψουν». Παρ’ όλα αυτά, δεν αποσαφηνίζεται ποιος θα το ορίζει αυτό και πώς.

Σε άλλο σημείο τονίζεται πως «περιορίζεται αφενός ο κίνδυνος πρόωρων και αυθαίρετων διώξεων έναντι εγκεκριμένων καλλιεργητών βιομηχανικής κάνναβης, όταν, εξαιτίας παραγόντων, που δεν μπορούσαν να ελέγξουν, το όριο περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη υπερέβη το οριζόμενο στον νόμο, αλλά και όταν, παρά την υπέρβαση του ανώτατου ορίου, η συγκομιδή είναι απρόσφορη να χαρακτηριστεί ναρκωτική ουσία».

Σε άλλο σημείο με το άρθρο 29, τροποποιείται ο νόμος 4039/2012 και δίνεται η δυνατότητα παράστασης πολιτικής αγωγής από τα φιλοζωικά σωματεία.

 

www.ypaithros.gr

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Περιεχόμενο

 
 
 

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

-

 

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Eπισκέπτες online

Έχουμε online 342 επισκέπτες και 1 μέλος.

 

 

 

Πιο Δημοφιλής

 

Το fanaripress ασχολείται με θέματα της τοπικής και Ελληνικής επικαιρότητας, με αξιοπρέπεια, με διεθνείς ειδήσεις,και φυσικά με χιούμορ και σάτιρα. 

Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν,να καταθέτουν την άποψη τους, και να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση, για ότι συμβαίνει στην περιοχή του Φαναρίου.

 Καταχωρούνται: Ημερίδες ,Πάρτυ, Πανηγύρια , Aγγελίες Άρθρα και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πρέβεζα

Τιμές Καυσίμων Καναλλάκι

Τιμές Καυσίμων Πάργα

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ